Профорієнтація

Вибір професії – дуже важливий крок в житті кожного випускника. Для того, щоб зробити правильний вибір, старшокласники повинні мати якнайбільше інформації про вищі навчальні заклади, професії, професійні якості тощо.

Для цього проводяться виховні години з профорієнтації. І одним із напрямків такої роботи є зустріч з випускниками, які навчаються в різних вищих навчальних закладах країни. Для учнів дуже цікаво почути інформацію про ВНЗ саме з позиції людини, яка сама ще недавно робила такий серйозний вибір, а тепер із задоволенням продовжує навчання далі.

Так, 01 квітня учні 10-х класів ліцею зустрілися з минулорічною випускницею біолого-хімічного профілю Чимковською Анастасією, яка навчається в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна. Вона розповіла про систему навчання в університеті, про різноманітні студентські об’єднання, про кількість бюджетних місць, про те, що студенти мусять стати більш самостійними і організованими для того, щоб успішно навчатися і багато іншого. Зокрема, розповіла про факультет психології, адже професія психолога стає дедалі все більш важливою в нашій країні, особливо у зв’язку з воєнними діями і їхніми наслідками як для військових, так і для цивільних людей.

Надалі плануємо продовжувати таку практику.

/Files/images/19989/йПрезентация Microsoft PowerPoint (2).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 5