День народження Лесі Українки

25 лютого ми вшановуємо українську письменницю, перекладачку, культурну діячку, найвідомішу жінку давньої та сучасної України – Ларису Петрівну Косач-Квітку, усім відому як Леся Українка. Її називали красою і гордістю нації, духовним вождем української інтелігенції, геніальною донькою нашого народу. Життя поетеси стало втіленням дієвої любові до України. Уся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україна».

До дня народження Лесі Українки в Ліцеї міста Рубіжного Луганської області протягом тижня пройшли різноманітні просвітницькі заходи. Здобувачі освіти 8-х класів здійснили віртуальну екскурсію до музею письменниці в м. Луцьк, познайомилися з відомими місцями міста, які носять ім’я поетеси. Інші восьмикласники переглянули відеофільм за мотивами казки Лесі Українки "Біда навчить" та пройшли квест-вікторину «Чи знаєте ви Лесю Українку: правда чи фейк". Дистанційно для учнів 9-10 класів було проведено віртуальну мандрівку «Лесині маршрути», поетичний флешмоб «Хто вам сказав, що я слабка», відеоогляд «Обличчя української історії: Леся Українка» та «Леся Українка – бунтарка, яка не корилася власній долі». Одинадцятикласники відповіли на питання вікторини про життя і творчість відомої українки, а також для них було проведено відеоогляд «Славетна Українка: минуле й сучасне». Учні 7-11 класів прослухали поезії Лесі Українки у виконанні відомих українських акторів та самі долучилися до поетичного флешмобу «Хто вам сказав, що я слабка».

Творчість митців такого рівня не лишає байдужим нікого. Ми віримо, що наш народ, який протягом століть виборював право на незалежність, і цього разу здолає всі перешкоди на своєму шляху.

До тебе, Україно, наша бездольная мати,

Струна моя перша озветься.

І буде струна урочисто і тихо лунати,

І пісня від серця поллється

/Files/images/19989/0-071-23-13.jpg /Files/images/19989/0-071-23-14.jpg

/Files/images/19989/0-071-23-15.jpg /Files/images/19989/0-071-23-16.jpg

/Files/images/19989/0-071-23-12.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 6