9 МАЯ в лицее

праздничный концерт

Видео

1 часть: https://www.youtube.com/watch?v=mTRtBZDGrWs

2 часть: https://www.youtube.com/watch?v=WYILqubuYv0

Пам'ять жива...

8 травня 2015 р. у Рубіжанському ліцеї відбувся урочистий захід «Пам'ять жива», який підготували і провели учні старших класів під керівництвом заступника директора з НВР Малиновської Г.Б. У цей день ліцеїсти вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні співвітчизників, побажали здоров'я й благополуччя живим свідкам тих страшних подій – ветеранам і дітям війни. Віддали шану героям, які сьогодні захищають мирні простори України й пообіцяли зробити все, щоб більше ніколи не допустити війни.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0605.JPG

До ліцеїстів у свою чергу звернулися члени міської Ради ветеранів Перепелиця О.О. і Сізих Ю.Ф., які попросили берегти історичну пам'ять народу про те горе, що принесла війна, й побажали миру та успіхів у навчанні.

Вокальні номери – попурі з пісень воєнних років , пісні про наше місто і наш край, які пролунали у виконанні ансамблю «Журавка» ( кер. Киричек В.А.), стали окрасою заходу й заслужили справжні овації глядацької аудиторії.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0566.JPG

Гостей привітав також депутат Рубіжанської міської ради Харчук В.Ю., вручивши присутнім ветеранам та учасникам ансаблю "Журавка" букети квітів.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0606.JPG

Проректор Луганського медичного університету Смирнов С.М., відзначивши високий рівень організації проведення заходу, запропонував долучити науково-педагогічний і студентський колективи вишу до шефської роботи з ветеранами міста й спільно з ліцеїстами проводити такі урочисті зустрічі в майбутньому.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0603.JPG

Від імені О.Романовського, голови Благодійного фонду, із вітальним словом звернувся до гостей його представник Цимбалюк Ю.В., який висловив подяку ветеранам за їх подвиг і нагадав про те, що обов'язок молодого покоління громадян України – піклуватися про них і завжди пам'ятати безсмертний подвиг мільйонів українців у війні.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0604.JPG

Учителі ліцею за підтримки Благодійного фонду О.Романовського організували для запрошених ветеранів чаювання, разом із ветеранами ще довго залюбки співали пісні про Катюшу і Смуглянку, червоні маки на могилах українських солдатів і невгасиму й не вбиту війною любов.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0615.JPG

Дійсно, пам'ять народна живе... Проведення таких заходів у ліцеї – свідчення того, що в нашому місті пам'ятають про подвиг народу у війні, шанують живих і піклуються, аби молоді люди виростали справжніми патріотами, несли в серцях і душах вогники добра, любові й милосердя. Бо мир і надія – основа життя. Життя і вічної пам’яті про тих, хто його віддав за наше щастя.

/Files/images/2015/9_maya/IMG_0629.JPG





Кiлькiсть переглядiв: 296